Panter zoekt nieuwe collega’s

Vrijwilligerswerk binnen HVK is niet enkel je medemens die nood heeft aan medische verzorging tegemoetkomen. Binnen HVK kan je ook een belangrijke meerwaarde zijn voor je eigen collega’s!

De kans dat een hulpverlener met een ingrijpende gebeurtenis geconfronteerd wordt, is reëel. Om hier de nodige ondersteuning te kunnen bieden, werd al in 2001 “PANTER” in het leven geroepen. 

PANTER staat voor “Preventie, Aanpak en Nazorg voor Traumatische Ervaringen bij Redders”. 

PANTER is vooral gericht op het bieden van psychosociale ondersteuning voor en door de hulpverlener na een ingrijpende gebeurtenis.

PANTER biedt je de mogelijkheid om je sociale en ondersteunende vaardigheden toe te passen of aan te scherpen. Als Panter word je opgeleid tot een bezorgde en zorgzame collega met de nodige competenties en kennis met betrekking tot een ingrijpende gebeurtenis. Deze vaardigheden worden je aangebracht door professionele actoren die dagelijks nog werkzaam zijn op het werkveld. Na de basisopleiding word je omkaderd d.m.v. bijscholingen, technische supervisies, enz. 

Ben ook jij iemand die naast het medische ook veel belang hecht aan het psychosociale?

Dan hopen we je interesse gewekt te hebben en je kandidatuur te mogen ontvangen op panter@hvk.be voor eind januari 2018!

Praktische modaliteiten:

Na ontvangst van je kandidatuur word je uitgenodigd op screeningsgesprek. Dit gesprek zal plaats hebben op het AS.

De verplichte basisopleiding, in het Vormingscentrum Destelheide te Dworp, wordt voorzien tijdens het WE van 20 t.e.m. 22 april 2018.

 

 

http://panter.hvk.be

panter@hvk.be 

Deel dit bericht