Vrijwilligerswerk biedt een belangrijke meerwaarde aan onze maatschappij. Dankzij de belangeloze inzet van vrijwilligers komt Het Vlaamse Kruis tegemoet aan de vele maatschappelijke noden en verwachtingen die er zijn.

 

Door de vele uren die onze vrijwilligers aan "hun hobby" besteden, ten voordele van hun medemens, voldoen we aan onze missie en visie.Het Vlaamse Kruis steunt op twee grote pijlers: enerzijds de opleidingen (aan de bevolking, bedrijven...) en anderzijds de dienstverlening (EHBO, ziekenvervoer...).Dit zorgt ervoor dat vrijwilligers van Het Vlaamse Kruis kunnen kiezen uit een breed scala van mogelijkheden.
Een kleine greep uit ons aanbod:

 

  • Heb je twee rechterhanden en ben je technisch wat onderlegd? Dan is onderhoud van het afdelingslokaal, voertuigen, materiaal en dergelijke, misschien wel de uitdaging die je zoekt.
  • Ben je goed met cijfers en is boekhouden wel iets dat je ligt? Ook dan kan je bij ons terecht.

  • Misschien ben je iemand die administratieve vaardigheden heeft en van orde en regelmaat houdt? Wellicht ben jij dan de geknipte secretaris!

  • Ben je een geboren leider en neem je graag verantwoordelijkheid? Dan biedt Het Vlaamse Kruis een gepaste uitdaging.

  • Zegt actieve dienst je niets maar breng je graag je kennis over op andere mensen? Dan kan je als monitor aan de slag na een interne opleiding.

  • Ook als je sociaal sterk aangelegd bent kan je bij Het Vlaamse Kruis je gading vinden. De steungroep PANTER draagt er zorg voor dat hulpverleners die een traumatische ervaring hebben meegemaakt, een eerstelijns psychosociale opvang krijgen.

  • Binnen VENUS kan je jouw acteertalent botvieren door als slachtoffer op te treden en zo andere mensen in hun opleiding bij te staan. Ook voor jezelf is dit veelal een leerrijke ervaring.

  • Ben je avontuurlijk aangelegd en wil je het echte veldwerk doen door in de frontlinie te staan? Dan is er een taak als EHBO’er die op je wacht. Wil je meer kennis opdoen en een hoger niveau behalen dan kan dit via de vele bijscholingen die we je bieden. Wie weet ben jij wel de volgende hulpverlener-ambulancier 112!

  • Als arts of verpleegkundige, als fysiotherapeut of ergotherapeut, hulpverlener-ambulancier of paramedicus - kortom met elk medisch beroep - kan je binnen onze vereniging terecht om in een aangename en ontspannen sfeer je beroepskennis nog meer in de praktijk om te zetten.

  • Het ziekenvervoer biedt eveneens heel wat mogelijkheden om je vrije tijd zinvol te besteden en je medemens rechtstreeks bij te staan.

Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden. Indien je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij Het Vlaamse Kruis neem dan vrijblijven contact met ons op. Wij geven je graag antwoord en helpen je in jouw zoektocht naar de vele mogelijkheden als vrijwilliger.