Het Vlaamse Kruis voorziet het Gentse Lichtfestival van EHBO!

Het Vlaamse Kruis voorziet het Gentse Lichtfestival van EHBO!

En kan hiervoor alweer rekenen op een team gemotiveerde vrijwilligers!

GENT, 30 januari 2018 – Het Vlaamse Kruis zorgt voor de medische ondersteuning
van de vele tienduizenden verwachte bezoekers van het Gentse Lichtfestival!

Morgen start een nieuwe editie van het Gentse Lichtfestival. Dit driejaarlijkse evenement trekt telkens vele tienduizenden kijklustigen naar de Gentse binnenstad. Van 31 januari tot en met 4 februari, tussen 19u en 24u (op zondag zelfs al van 18u) is het Lichtfestival geopend.

Dat zo’n mensenmassa ook de nodige veiligheidsomkadering verdient, spreekt voor zich.

Net zoals vorige editie werd Het Vlaamse Kruis door Stad Gent aangesteld voor de medische ondersteuning van dit evenement. En da’s best een stevige opdracht. Niet alleen door de hoeveelheid bezoekers, maar ook door de uitgestrektheid: het parcours is maar liefst 6,5km lang en loopt dwars door de stad, tussen Ham en Sint-Pietersplein. Maar ook naast het parcours wordt een bijzondere drukte verwacht.

Daarom laat HVK niets aan het toeval over: verschillende mobiele interventieploegen, ziekenwagens, en EHBO posten staan ter beschikking van de bezoekers. Dankzij coördinatie met het Hulpcentrum-112, FOD Volksgezondheid, Brandweer, Politie, en natuurlijk de Organisatie, zorgt HVK voor een uitgekiende medische ondersteuning. Natuurlijk kunnen wij hiervoor ook nu weer rekenen op een uitgelezen team van geëngageerde vrijwilligers!

Bezoekers die hulp nodig hebben kunnen één van de vele medewerkers van het Lichtfestival aanspreken, of in nood rechtstreeks het noodnummer 112 contacteren. Wij begeven ons dan met gepaste spoed ter plaatse!

Het Vlaamse Kruis heeft als motto “helpen – leren helpen – helpen leren helpen”. Om deze missie te blijven vervullen is het voor de vzw een voortdurende opdracht om er nieuwe geëngageerde mensen bij te betrekken. Het Vlaamse Kruis zorgt er uiteraard voor dat nieuwe kandidaten een degelijke opleiding krijgen.

 

 

Meer informatie: Bruno Raeymaekers, 0499/93.66.98, pr.gent@hvk.be

Het Vlaamse Kruis zal nooit informatie vrijgeven inzake medische interventies (aantal, ernst, …) binnen het kader van een evenement. Zulke informatie kan slechts door de organiserende instantie gedeeld worden.

 

Deel dit bericht