Een snijwonde, een val, zelfs een hartstilstand… zijn helaas de dagelijkse realiteit. De statistieken vertellen ons dat de meeste ongelukken in een ‘vertrouwde’ omgeving gebeuren: thuis, op het werk of onderweg.

Adequaat reageren op een zieke of gekwetste collega leidt tot minder arbeidsongeschiktheid, voorkomt onverwachte vertraging in dienstverlening en/of productie, voorkomt extra werkdruk voor collega’s en vermijdt bijkomende operationele kosten; maar vooral: een mama of een papa die na de dagtaak terug thuiskomt…

‘Ervoor zorgen dat iedereen, waar en wanneer nodig, snel goede EHBO ontvangt’, dat is onze doelstelling. Als vrijwilligersorganisatie met een lange geschiedenis (sinds 1927) van vrijwilligerswerk in de Eerste Hulp staan we midden in de samenleving. Maar wist u dat Het Vlaamse Kruis (HVK) als erkende opleidingsvertrekker en autonome vrijwilligersvereniging een voorname schakel is tussen deze zorgzaamheid en de noden binnen onze samenleving?

Met onze meer dan 1400 vrijwilligers en een 30-tal afdelingen staan we klaar met een of meerdere preventieve EHBOhulpposten (bij jeugdverenigingen, sportmanifestaties, concerten,…), stellen we ons ten dienste van de plaatselijke of provinciale overheid om hulp te bieden bij rampomstandigheden. Daarnaast is HVK ook actief in het ziekenvervoer en het dringend 112-ziekenvervoer. Tot slot organiseren we tal van EHBO-opleidingen.

Als succesvolle hulporganisatie in een sterk veranderende samenleving dien je vooruit te kijken om relevant te blijven. De stappen die we wensen te zetten kaderen in het breder plan van professionalisering waarbij we rekening houden met recente maatschappelijke stromingen: het nieuwe profiel van een hedendaagse vrijwilliger, de introductie van milieubewustzijn in onze activiteiten, de focus op comfort- en kwaliteitseisen, de digitalisering, enz.

Hiervoor zoeken we de ruggensteun van organisaties en bedrijven die onze werking een warm hart toedragen en mee wensen te helpen om het verschil te maken. Vergeet hierbij niet dat een gedegen EHBO-ondersteuning rechtstreekse impact kan hebben op zowel uw eigenste persoon als op uw onderneming; want elke minuut is relevant bij eerste hulp, welke aanvangt bij een goede opleiding.

Hieronder wordt alvast enkele sponsorformules uitgewerkt. Misschien zit er wel eentje tussen voor jullie? Is dit (niet) het geval, geef gerust een seintje en we werken iets uit: sponsoring@hvk.be